Goed nieuws! Zowel de cursus Arkada methode 1, Arkada Fresh-Up en de workshop UniBrace, van PObyC, zijn geaccrediteerd door ProCert.

Arkada Methode 1, 12 punten in domein Voetzorg – overige voetzorg

Arkada Fresh-UP , 5 punten in domein Voetzorg – overige voetzorg

Workshop UniBrace, 6 punten in domein Voetzorg – overige voetzorg

Eerder schreef ik dat de technieken niet meer geaccrediteerd zouden worden als gevolg van het nieuwe beleidsplan van ProVoet cq. ProCert. Het domein waaronder de technieken monden vallen, namelijk Voetzorg, is nu namelijk voorbehouden aan ProVoet erkende opleiders, dit zijn opleiders die ook de basis opleiding pedicure en de opleiding medisch pedicure verzorgen. Door deze regel kwamen enkele, door zowel ProVoet als ProCert toch wel erg gewaardeerde cursussen buiten de boot te vallen. Omdat sommige onderwerpen of technieken uniek zijn en niet door iedere opleider aangeboden kunnen worden, is er onder andere voor mijn trainingen een uitzondering gemaakt. Daar ben ik erg blij mee én trots op!

Het afgelopen jaar was in alle opzichten een uitdaging. Een van die uitdagingen was voor mij om de Arkada methode erkend te krijgen door de branche. Met mijn collega Yvonne, beheer ik “Stichting Arkada Nederland”. Samen hebben we ons sterk gemaakt voor dit doel en het is gelukt! Er zijn, denken wij, goede afspraken gemaakt om de techniek eindelijk zijn welverdiende plek in onze branche in te laten nemen. Het resultaat is dat zowel ProVoet als Stipezo de techniek hebben erkend, waarmee de weg naar accreditatie bij ProCert, mogelijk werd.

PE-Online

In het nieuwe register PE-Online zien jullie geplande data voor de workshop UniBrace door het hele jaar. Voor de Arkada methode is het wat lastiger om een planning vooruit te maken. Maar in PE-Online staat op iedere 1e dag van de maand een cursus, puur om ze zichtbaar te houden. Echt plannen doien we dan in overleg met elkaar!

Cursus Arkada Methode

Om de training Arkada methode te volgen, zijn modellen nodig, meerdere zelfs, afhankelijk of je groepsles kiest of privéles. Ook is het noodzakelijk dat de modellen de behandeling voorbereiden door te druppelen met een speciaal product. Daarom is instroom op heel korte termijn bij een geplande cursus ook niet mogelijk. Je moet er rekening mee houden dat je maximaal tot een week of 4 voor de cursus nog kunt aanmelden.

Natuurlijk heb ik ook niet op iedere hoek een leslocatie ter beschikking. Het is gebruikelijk, dat ik door een collega mp, of een klein groepje collega’s wordt uitgenodigd om bij hen in de praktijk de cursus te geven. Uiteraard kan ik wel helpen om eventueel een groepje bij elkaar te krijgen, als je belangstelling hebt en graag in een groepje les wilt hebben. Maar het begint dus met een uitnodiging van iemand….. Privéles is zoals gezegd ook mogelijk tegen een ander tarief. Het grote voordeel is dat je alle aandacht voor jezelf hebt en ongeveer 5 behandelingen zelf uit zult voeren onder mijn begeleiding. Een groepsles bestaat uit maximaal 3 personen. Je behandeld dan 2 modellen zelf onder mijn begeleiding.

Kortom, heb je belangstelling voor de Arkada cursus? Lees de cursusinformatie op deze website door en neem contact met mij op. Samen kunnen we een cursus plannen op een locatie van je eigen keuze of bij mij in Enschede of in Ommen. De accreditatie punten komen dan vanzelf in orde!

Op dit moment is de landelijke lockdown van kracht. Dit heeft tot gevolg dat er geen fysieke praktijklessen worden gegeven. Ik hoop dat dat eind februari wel weer mag. Sommige scholen bieden wel praktijklessen aan. Maar omdat wij scholing bieden voor een contactberoep, dat verplicht gesloten is, dienen we ons qua scholing ook te houden aan de protocollen die gelden binnen onze branche. Vandaar dat onze lessen niet doorgaan en bijvoorbeeld een technische les op een ROC weer wel.

Ik hoop jullie snel te mogen begroeten bij een van de cursussen. Ik verheug me er weer op om mijn collega’s enthousiast te maken met een van deze mooie technieken. Het is erg leuk om te zien, hoe de meesten een soort “aha momentje” beleven en daarna vol enthousiasme in de praktijk ermee aan de slag gaan.

Voor nu nog even sterkte en gezondheid voor jullie allemaal!

Groetjes Cindy

Don`t copy text!