Arkada Methode

een revolutie voor de behandeling van ingroeiende nagels

Deze mooie techniek, ontwikkeld door Adrian Arkada, podotherapeut uit Polen, stelt je in staat om op een zachte manier de ingroeiende of ingegroeide nagelkant uit de nagelwal te buigen.

De techniek is geschikt voor bijna iedere vorm van ingroei zoals; trauma nagels, stootnagels, tunnelnagels, (hyper) convexe nagels of nagels die na een operatieve ingreep klachten blijven geven. Het is ook mogelijk nagels van kleinere tenen of vingers te behandelen. Of wanneer een nagelbeugel niet mogelijk of gewenst is. 

Door middel van het speciale instrument “Arkada’s Cube” kun je de teen fixeren en heb je je handen vrij om rustig en zacht de zijkant van de nagel in een zo optimaal mogelijke vorm te buigen. De druk op de huid én de pijn verdwijnen. De nieuwe curve wordt tijdelijk gefixeerd met acryl.  De cliënt ervaart weinig pijn tijdens de behandeling en het resultaat zal vaak langduriger zijn dan met andere regulatie methodes. Het is net als bij iedere andere techniek wel heel belangrijk om de oorzaak van de ingroei te achterhalen. Lukt het om ook de oorzaak aan te pakken dan kan het resultaat zelfs permanent zijn.

Serum

het geheim

Het grote geheim achter het succes van de methode is zonder twijfel het unieke Arkada TC-16 collageen serum. Dit serum bevat een zeer hoog aandeel (vis)collageen, dat ervoor zorgt dat de nagel en de huid en nagelbed elastisch worden. Dit zorgt ervoor dat ik in staat ben zo’n grote verandering van de vorm van uw nagel te maken in 1 behandeling. Daarnaast beschermt het tegen schimmels en bacteriën en helpt het uw nagel regenereren voor een betere nagelkwaliteit en groei.

Mooie resultaten

Ik heb veel Arkada behandelingen uitgevoerd in mijn praktijk én begeleid tijdens de trainingen. Tijdens de behandeling maak ik foto’s van de nagel. Soms als het eventjes wat pijnlijk is, moet ik toch even doorzetten om tot een mooi resultaat te komen. Als ik op zo’n moment, de cliënt dan een foto van de “tussenstand” laat zien, motiveert dat enorm om nog even door te zetten. Ik geniet steeds weer van de verbaasde reacties van mijn cliënten als ze aan het einde de volledige transformatie van hun nagel zien.

Vorm veranderen

Bekijk hier een aantal mooie voorbeelden van hoe je met de Arkada methode de vorm van nagels in ongeveer een uur compleet kunt veranderen. Je draait als het ware de tijd een stuk terug en herstelt zoveel als mogelijk in één keer de originele vorm en breedte van de nagel.

Vaak krijg je te maken met situaties waarbij de oorspronkelijke nagel eigenlijk niet het probleem was, maar meer het slachtoffer. Die gevallen zijn redelijk makkelijk op te lossen met de Arkada methode.

Heeft de ingroei een oorzaak in de stand van de voet of teen of in de afwikkeling tijdens het lopen, dan zal er ook moeten worden gekeken of daar verandering in kan worden aangebracht. Bijvoorbeeld door het dragen van een orthese of steunzolen en goed passende schoenen. Waar nodig zoek je dan de samenwerking met een podotherapeut.

A-symetrisch

Het nagelbed en teentop werd lange tijd bijeen geknepen door de nagel. Dit ontstaat door de stand van teen 1 en die van teen 2 ernaast. Nu kan het nagelbed weer platter gaan liggen. 

Involutie mediaal

Dit komt veel voor. Door druk aan de vrije kant van de grote teen, ontstaat er een krulling van de nagel. Dit is vaak een teenstand afwijking en/of afwikkel probleem. 

Involutie beide kanten

Steeds zie je goed de spoorvorming van de nagel in de huid. Dit trekt snel weg.  Na een paar dagen liggen de nieuwe nagels al mooi tussen de nagelwal. Het serum helpt daarbij.

Volledige sluiting

Dit kan uiteraard niet in 1x volledig plat worden. Maar toch een zeer groot resultaat in slechts een uurtje tijd!!

Tunneltje

Op het eerste gezicht lijkt vooral lateraal (links uit vooraanzicht) het probleem, maar ook rechts is toch ruimte gecreëerd.

Tunneltje

Ook hier opluchting alom. Een nagel is opzij net zo scherp als aan de vrije rand, dus kun je wel raden dat dit pijn heeft gedaan al die tijd! Blij dat ik kon helpen. 

Als je overweegt om de cursus Arkada methode te gaan volgen, is het belangrijk om te weten dat de Arkada methode een aparte plaats heeft in binnen onze branche.

Daarom zijn er afspraken gemaakt met de branche organisaties Provoet en Stipezo.

Om door hen erkend te worden als Arkada Specialist is het belangrijk dat je je na de cursus aansluit bij Stichting Arkada Nederland. Meer informatie vind je op www.stichtingarkadanederland.nl

-PObyC- is als instructeur erkend door Stichting Arkada Nederland

Don`t copy text!