Cursus aanbod

van Pedicure Opleidingen by Cindy

Cursusdata

UniBrace
 • 29-8-2020 Hillegom VOL
 • 10-09-2020 Enschede VOL
 • 12-09-2020 Deventer VOL
 • 30-10-2020 Ommen
 • 21-11-2020 Ommen

Arkada 1
 • 25/26 -9-2020 Ellecom (Privéles)
 • 16/17 -10-2020 Overloon (nog 1 plaats!)
 • 6/7 -11-2020 Tilburg (Privéles)
 • nieuwe data in overleg

Uni-Brace workshop (1 dag)
UniBrace Workshop

Spreekt UniBrace je aan en wil je alle ins & outs leren over deze nieuwe techniek. Ben je benieuwd naar meer informatie over trekkrachten en de diversiteit aan mogelijkheden? Dan is deze workshop iets voor jou!

De workshop is geschikt voor: de pedicure met ervaring in nagelregulatie, medisch pedicure, podoloog en podotherapeut.

De cursus wordt gegeven in een toegankelijke ongedwongen setting.

Je leert op een meer technische manier naar de ingroeiende nagel te kijken en een creatieve, individuele aanpak van het probleem toe te passen, waarbij de UniBrace centraal staat.

De UniBrace workshop wordt gegeven in groepen van maximaal 6 personen. Het is mogelijk om tegen een ander tarief een privéles te boeken in Enschede.

We beginnen met een theorie presentatie over het instrument, over ingroeiende nagels, de indicaties en contra indicaties en diverse trekkrachten en over de verschillende mogelijkheden on de beugels vast te zetten. Alle verschillende mogelijkheden komen aan bod.

Je leert ook hoe je met composiet op een ander manier nagels kunt reguleren. 

Na de lunch ga je zelf aan de slag met de materialen. Je leert de juiste vorm en grootte bepalen, de haakjes op de correcte manier buigen en je leert werken met composiet. Er wordt geoefend op elkaar, waarna indien gewenst de beugels weer worden verwijderd. Je hoeft dus geen model mee te nemen.

Meenemen
een werkjasje
handschoenen
mondkapjes

Bij je inschrijving kun je een startpakket bestellen. Dan neem ik het voor je mee op de cursusdag. Je mag het ook na de cursus bestellen.

De kosten (ex. BTW!)
 • Workshop groep max. 6 pers. € 200,00 
 • Privéles in Enschede € 350,00

Kom ik bij jou;
Reiskosten € 0,19/km retour vanaf Enschede

Soms wordt koffie/thee/lunch door onze gastvrouw van de dag verzorgd. Dan kan er een bijdrage van max € 12,50 worden gevraagd, die je op de dag van de cursus contant betaald aan de gastvrouw.

Kosten instrumenten (ex. BTW)

Om na de workshop in je praktijk te kunnen starten heb je een aantal spullen nodig. Voor jouw gemak zijn er 2 startpakketten samengesteld.

 • Basis € 437,35 (UV-C lamp met uithardtijd van 20/40 sec.)
 • Luxe € 492,35 (UV-C lamp met uithardtijd 3 sec.)

De pakketten zijn verder qua inhoud gelijk en bevatten:

 • Unibrace instrument
 • UV-lamp naar keuze (Basis of Luxe)
 • Bond Evetric
 • apllicators voor bond 100 st.
 • Composiet flow 1 spuitje met 2 extra spuitmondjes
 • 1 beschermbril
 • draad 20 meter nr. 3

De genoemde prijs is een indicatie, kijk voor de actuele prijs  www.arkada-webshop.nl

 SCHRIJF JE IN

Arkada 1 cursus (2 dagen)
Arkada 1 specialist

Het zijn 2 intensieve leerzame dagen, waarin je leert op een meer technische manier naar de ingroeiende nagel te kijken en een creatieve, individuele aanpak van het probleem toe te passen, waarbij de kubus centraal staat. We starten met theorie. Na de theorie zie je een demonstratie behandeling. Daarna zul je om beurten onder begeleiding een behandeling uitvoeren. De volgende dag behandeld iedere cursist opnieuw een model.

 Het model gaat naar huis met een keurig nette, natuurlijk ogende nagel en voelt direct verlichting en verlaat de praktijk zonder pijn. Jij voert na een week de nacontrole uit.

We werken in groepjes van 3 tot 4 personen. Zo krijg je voldoende persoonlijke aandacht. Privéles is mogelijk. Neem contact op.

De cursus is toegankelijk voor de medisch pedicure, paramedisch chiropodist, medisch voetzorgverlener, podoloog, podotherapeut of arts. 

Na afloop van de cursus ontvang je het officiële Arkada certificaat uit Polen en een mooie Nederlands-talige hand out. 

Modellen

 • Als cursist zorg je zelf voor modellen. Je hebt 1 nagel (grote teen) per dag per persoon nodig, in totaal heb je dus 2 modellen nodig óf iemand met 2 te behandelen nagels die bereid is 2x te komen. Je ontvangt voor de cursus afspraak tijden voor je cliënten.
 • Bij een privéles is er meer ruimte en zul in 2 dagen minstens 4 behandelingen zelf uitvoeren.
 • Kom ik bij jou op locatie, dan moet er 1 extra model voor de eerste demonstratie door mij geregeld worden.

We behandelen een grote teen nagel.

Bij de keuze van modellen moet je letten op de Richtlijnen voor de risicovoet. In de 1e graad cursus houden we ons hier strikt aan. Let daarop bij de keuze van je model.

De definitie van de risicovoet luidt volgens het BCP voor de medisch pedicure en de Zorgmodule Preventie Diabetische Voetulcera 2020;

“risico voeten zijn voeten waarbij er door een onderliggende aandoening of ziekte, wondgenezingsproblematiek, bloedstollingsstoornis en/of verstoorde immuniteit, een risico is op gevoelsstoornissen en/of complicaties
aan de huid, nagels en stand van de voeten”

Te denken valt dan aan personen met, (poly) Neuropathie, Angiopathie, Wond, Ulcus, Ontstekingsverschijnselen, Vasculitis, (beginnende) dementie tenzij overleg plaatsvindt met partner of verzorgende, denk ook aan oncologie patiënten, diabetici of reuma patiënten met een van bovengenoemde problemen.

Belangrijk

Voor een behandeling wordt het Arkada TC16 serum gebruikt. Bestel dat op tijd  voor je modellen. Het gebruik van het serum is belangrijk voor een optimaal resultaat en het comfort van je model tijdens de behandeling. Zonder serum is in principe geen behandeling mogelijk.

Meenemen

handschoenen
graag in werkkleding

De Kosten (ex. BTW)

 • Lesgeld Arkada 1 voor 2 dagen € 500,00
 • Privéles in Enschede € 650,00

Kom ik bij jou;
Reiskosten € 0,19/km retour vanaf Enschede

Soms wordt koffie/thee/lunch door onze gastvrouw van de dag verzorgd. Dan kan er een bijdrage van max € 12,50 worden gevraagd, die je op de dag van de cursus contant betaald aan de gastvrouw.

Bijkomende kosten (ex. BTW)

Om na de workshop in je praktijk te kunnen starten heb je minimaal nodig:

 • Arkada startset* instrumenten € 720,00
 • Serum (5+1 gratis) per stuk € 12,00
 • Acrylpenseel € 6,00

* In de startset zitten alle instrumenten, acryl, liquid, viltjes, 1 flesje serum en een USB stickje met een paar filmpjes

De genoemde prijzen zijn een indicatie. Kijk voor de actuele prijzen altijd op www.arkada-webshop.nl.

 

SCHRIJF JE IN

 

 

Arkada Fresh-Up (1 dag)

Arkada “Fresh-Up” (1 dag)

Arkada Fresh-Up is ontwikkeld op verzoek van oud cursisten van de Arkada cursus die tegen problemen aanlopen, nog vragen hebben of gewoon nog wat extra begeleiding willen hebben om dan weer enthousiast met de techniek verder te kunnen.

De methode blijft in beweging en wordt steeds verder ontwikkeld. Nieuwe inzichten en tips en trucs. In principe is de dag door jou invulbaar. Waar heb je behoefte aan. Ik schets hier de mogelijkheden;  een herhaling van de theorie, je kunt je vragen kwijt en vertellen waar je misschien tegenaan loopt.  Of we bespreken een casus die je hebt meegebracht.Ook praat ik je bij over een aantal nieuwe producten in de Arkada-lijn. 

Ook kun je nog een keer onder begeleiding oefenen op een door jou meegebracht model. Jij voert na een week de nacontrole uit.

We werken in groepjes van 3 tot 4 personen. Zo krijg je voldoende persoonlijke aandacht. Privéles is mogelijk. Neem contact op.

De cursus is toegankelijk voor ieder die minimaal Arkada 1 heeft afgerond.

Modellen

Als cursist zorg je zelf voor een model. Je hebt 1 nagel (grote teen) nodig.. Je ontvangt voor de cursus een afspraak tijd voor je cliënt.

 

Belangrijk

Voor een behandeling wordt het Arkada TC16 serum gebruikt. Bestel dat op tijd  voor je model. Het gebruik van het serum is belangrijk voor een optimaal resultaat en het comfort van je model tijdens de behandeling. Zonder serum is geen behandeling mogelijk.

De Kosten (ex. BTW)
 • Lesgeld Arkada Fresh-Up  € 175,00
 • Privéles in Enschede  € 350,00

Kom ik bij jou;
Reiskosten € 0,19/km retour vanaf Enschede

Soms wordt koffie/thee/lunch door onze gastvrouw van de dag verzorgd. Dan kan er een bijdrage van max € 12,50 worden gevraagd, die je op de dag van de cursus contant betaald aan de gastvrouw.

SCHRIJF JE IN

 

Don`t copy text!